Brev om vaccinering till 80-plussare

FOTO: JENNY FREJING
Nacka/Värmdö Publicerad 16:33, 03 mars 2021

• Erbjudande om vaccinering för de äldsta skickas per post

 

Region Stockholm meddelade på onsdagen att det nu är dags att vaccinera de äldsta, som bor hemma. Nästa vecka börjar brev till alla över 80 år att skickas  med information om hur de ska vaccineras. Cirka 20 000 brev om dagen ska skickas ut.

Under onsdagen höll regionen en presskonferens om smittläget, och om hur vaccinationerna ska genomföras.

De äldre i Nacka och Värmdö, och i hela Stockholmsregionen, kommer att få brev om vaccinering mot covid-19 med start i nästa vecka (vecka 10). För dem drar nu vaccineringen igång på allvar. Fysiska brev med information om hur de ska gå tillväga för att få sin spruta ska skickas ut, och vårdcentralerna ska vara beredda.

– Jag vill dock be om tålamod inledningsvis, det kan ta tid att boka in alla som vill vaccineras. Det finns vaccin, men tillgången varierar vecka till vecka, förklarar Johan Bratt, tf hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm.

Den som har möjlighet att själv, eller med hjälp, boka sitt vaccineringsbesök digitalt hos vårdcentralen uppmanas att göra det. Annars går det bra att ringa.

– Det är viktigt att vaccineringen sköts säkert, och därför är det främst på vårdcentraler de utförs. Det ger kort resväg och de äldre är bekanta med dem, säger Johan Bratt.

Därefter är det dags för personer i åldern 70–79 år att få ett brev hem. Vaccintillgången är fortsatt osäker men planen är att vaccinationerna ska starta vecka 13 och 14 för den gruppen.

– Tyvärr kan vi ännu inte ge besked om när gruppen 65–69-åringar ska få vaccin. Det som främst begränsar vaccinationstakten är bristen på vaccin i länet, säger Johan Bratt.


 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x