FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Axel, Axelina

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Söndag
16 juni 2019

Så aprilskämtar dina politiker

Nacka 15:16 | 01 april 2019

Både Kristdemokraterna i Värmdö och Liberalerna i Nacka har skojat till det, dagen till ära. Även administratörerna i Facebookgruppen Värmdöbor slår till med ett aprilskämt.

Kristdemokraterna i Värmdö framförs ett radikalt förslag, som alltså publiceras i dag, den 1 april: Slå ihop Värmdö och Nacka! Så här skriver partiet på sin Facebooksida:

"Sverige har alldeles för många kommuner. Danmark och Finland har lyckats genomföra kommunreformer men i Sverige är det minerad mark. Kristdemokraternas kommunalråd i Värmdö Anna Lipinska föreslår i dag att Nacka ska gå upp i Värmdö."

De citerar även Anna Lipinska på följande vis:

"När staten misslyckas får vi gå före och visa vägen. Nacka har dessutom mycket att vinna på att få bli en del av vår vackra skärgårdskommun, vi har ju hela tre centrum, bara en sån sak. Och vi får tillgång till Dieselverkstaden och behöver inte bygga ett eget kulturhus. Med busstrafik kan vi slussa Värmdöbor till Sickla och Dieselverkstaden."

Även Liberalerna i Nacka och Tyresö passar på att komma med ett udda förslag, nämligen att dra kommungränsen mellan Nacka och Tyresö strax söder om Hellasgården. På sin Facebooksida skriver L:

"Liberalerna i Nacka och Tyresö föreslår en mindre justering av kommungränsen. Tyresö kommun har nyligen köpt mark av Stockholms stad och när man ändå måste rita om gränser och därmed trycka om alla kartor, gör vi slag i saken. Den nya gränsen föreslås dras strax söder om Hellasgården."

De citerar kommunalrådet Gunilla Grudevall Steen:

"Många av Nackas invånare tycker att det är ett problem att Nacka växer så fort. På det här viset drar vi ner invånarantalet med flera tusen i ett svep."

Nackas kommunstyrelseordförande Mats Gerdau, M, reagerar i kommentarsfältet:

"Vaaaaa?! Vill Liberalerna sälja ut oss Ältabor till högskattekommunen Tyresö?"

Också administratörerna för den stora Facebookgruppen Värmdöbor försöker luras, genom att påstå att de ska börja ta betalt för inlägg i gruppen. Såhär preciserar de sin idé:

"Vi som admins är numera trötta på att jobba gratis här så från och med 1/5 kommer några mindre förändringar att ske:
1: ALLA inlägg kommer att kosta 5 kr att göra. Kommentarer är fria.
2: Företagare kommer att betala 50 kr per reklaminlägg men med ökad frekvens till 2ggr/vecka.
3: Spaminlägg, alltså om du gör ett inlägg om ett ämne som under samma vecka redan finns, erhåller en straffavgift på 500 kr för varje inlägg som räknas som spam."