Nacka/Värmdö Publicerad 10:26, 03 juli 2020

• Båda kommunerna ökar meritvärdet

Nacka och Värmdös nior, inom den kommunala skolan, gör bättre ifrån sig.
Meritpoängen för kommunernas nior var bättre än tidigare år. Värmdös snitt är nu 249, Nackas 269.

Meritvärdet ökar visar den preliminära sammanställningen av vårens betygsstatistik som omfattar alla elever i årskurs nio i Värmdös kommunala grundskolor. Det genomsnittliga meritvärdet ligger nu på 249 poäng mot 241 poäng vårterminen 2019.

Värmdö kommun har målmedvetet arbetat med skolutveckling de senaste åren och årets resultat visar att satsningen har gett goda resultat i verksamheten.
– Värmdös skolor går från klarhet till klarhet. Det här är en fantastisk prestation som visar att vårt hårda arbete ger resultat. Jag är så stolt över våra skolor som fortsätter klättra till nya höjder, säger Cecilia Lindberg, M, utbildningsnämndens ordförande i ett pressmeddelande.

De genomsnittliga resultaten för meritvärdet har de senaste förbättrats för riket men framför allt för Nacka. Ingen skola i Nacka har de senaste nio åren haft ett genomsnittligt meritvärde under riksgenomsnittet (våren 2019 var det 230). I vår hade Nackas ”sämsta” skola meritvärde på 255, och den bästa 276. Nackas sex kommunala skolor har nu det genomsnittliga meritvärdet 268,7 poäng, en ökning från 263,9 från förra året.

Under hösten kommer Skolverkets officiella statistik som även innefattar resultaten för elever som går i fristående skolor, då resultaten från bland andra Engelska skolan, finns med.