FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Henrietta, He...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Torsdag
22 augusti 2019

Två gripna för
mord på Ältabo

Älta 12:36 | 19 december 2018

Den 21 oktober sköts den 22-årige Ältabon Shayan Graff till döds i Segeltorps centrum i Huddinge kommun. Nu har två personer, 25 och 15 år, gripits misstänkta för mordet.

I måndags häktades en 25-årig man på sannolika skäl misstänkt för mordet. På tisdagen greps och anhölls ytterligare en person — en 15-årig pojke. Det rapporterar DN.
– Han är misstänkt för medhjälp till mord och för grovt narkotikabrott, säger åklagaren Anna Stråth till DN.

Enligt Anna Stråth är misstankarna mot 15-åringen starka, men han förnekar brott. Även 25-åringen, som tidigare bland annat dömts för grov misshandel och grovt vapenbrott, förnekar brott.
Exakt vad 15-åringen misstänks för vill inte Anna Stråth uppge för DN, men hon säger att det handlar om ”agerande både före och efter mordet”.

Polisen gick tidigt ut med att man trodde att gärningspersonen hade tagit fel person, att det inte var Shayan Graff som gärningspersonen hade för avsikt att skjuta.
– Den man som är skjuten har ingen som helst koppling till kriminella kretsar och därför finns en misstanke om att det är fel man som skjutits. Man har helt enkelt varit ute efter någon annan, sa Fredrik Gårdare som leder utredningen, i ett pressmeddelande från polisen, dagarna efter mordet.