Paketet vägde 420 kilo
— stals nattetid i Älta

Stals på tisdagsmorgonen.
FOTO: Privat
Älta Uppdaterad 11:39 19 juni 2019

• "Det måste varit välorganiserat. Inget man gör ensam."

Familjen Wright i Älta hade fått ett spabad levererat till sin hemadress, men tidigt på morgonen upptäckte de att det 420 kilo tunga paketet var borta.
– Det måste varit välorganiserat. Inget man gör ensam, säger Anna Wright.

I samband med att Anna Wright upptäckte att spabadet var stulet på tisdagsmorgonen gjorde hon en polisanmälan, och skrev även ett inlägg i Facebookgruppen Ältabor:
”Under natten har någon stulit vårt spabad som precis levererats till oss. Har någon hört eller sett något får ni gärna avgöra av er. Det är inte en ensam person som gjort det. Badet vägde 420 kilo.”

Anna Wright berättar att hon med hjälp av flera grannar försökte flytta paketet, men att de fick ge upp och beställa en kranbil istället. Men innan familjen hann få hjälp, var spabadet försvunnet.
– Jag tittade ut på morgonen genom fönstret och såg att det var tomt på uppfarten. När jag gick ner såg jag flera skoavtryck på pallen badet stod på.
– Det är väldigt mycket pengar och jag hoppas verkligen att det går på försäkringen, säger hon.

För en vecka sedan gick polisen i Nacka och Värmdö ut med en varning då antalet stölder av cyklar dubblerats under juni, men att det även stals ovanligt mycket utrustning från villaträdgårdar.

  • Gustav Grändeby