FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Magdalena, Ma...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Måndag
22 juli 2019

Här stångar Ältaälgen en bil
– imorse avlivades den

Älta 15:14 | 12 november 2018

En älg har under tre veckor skrämt boende i och omkring Kolarängen i Älta. Bland annat har den stångat en bil och gjort utfall mot studsmattor och staket. I morse såg sig kommunen tvingade att skjuta den.

Mats Lindkvist, viltvårdare i Nacka kommun, berättar att de fått larm från boende i Älta om älgen som blivit mer och mer orädd för varje gång den kommit tillbaka till Kolarängen.
– Vi har försökt driva ut den mot skogarna i Erstavik fem eller sex gånger för att undvika att behöva skjuta den. Men den har kommit tillbaka varje gång, och den senaste tiden har den visat sig vara potentiellt farlig, säger Mats Lindkvist.

Älgen har gett sig på både en bil och studsmattor på villaträdgårdar och staket. För två år sedan angrep en älg en kvinna i Saltsjöbaden, med allvarliga men som följd. Med det i åtanke, berättar Mats Lindkvist, att de inte ville vänta längre.
– Den vet att det finns mat i området och skulle kommit tillbaka igen. Eftersom den redan ställt till stor skada, beslutade vi tillsammans med polisen, att skjuta den. Älgen blev mer och mer oskygg.