25-åring man åtalas
för mord på Ältabo

Älta Uppdaterad 17:03 28 maj 2019

22-årige Ältabon Shayan Gaff sköts till döds i Segeltorp i oktober förra året. Nu har en 25-årig man åtalats misstänkt för mordet.

Strax före klockan 23.00 den 21 oktober 2018 sköts läkarstudenten och Ältabon Shayan Gaff till döds när han, tillsammans med sin kusin, lämnade en restaurang i Segeltorps centrum i Huddinge kommun.

En 25-årig man häktades i mitten av december misstänkt för mordet. I dag åtalades han.
Enligt åtalet har 25-årigen skjutit 22-åringen med ett automatvapen. Skotten ska ha avlossats bakifrån och på nära håll.

Mannen tog sig till och från mordplatsen på en scooter. Knappt 20 minuter efter mordet anträffades scootern i en källargång i ett lägenhetshus i Vårby gård — cirka fem kilometer från brottsplatsen. I scootern anträffades mordvapnet.
Den misstänkte mannen har genom teknisk bevisning kunnat knytas till scootern och vapnet.

Den 25-årige mannen åtalas även för grovt vapenbrott och mordförsök, alternativt framkallande av fara för annan eftersom Shayan Gaffs kusin befann sig i närheten när skotten avlossades och riskerade att bli träffad av kulorna.

Polisen gick tidigt ut med att man trodde att skytten hade tagit fel på person, att det inte var Shayan Gaff som han hade för avsikt att skjuta.
– Det finns ingenting i utredningen som tyder på att det fanns en hotbild mot vare sig den mördade mannen eller hans kusin. Mordet är högst sannolikt en felskjutning, det vill säga mordoffret var troligtvis inte det tilltänkta offret, säger kammaråklagare Anna Stråth vid åklagarkammaren i Södertörn, i ett pressmeddelande.

25-åringen har förnekat brott.