”Valbevakning för alla — för lokaldemokratins skull”

Gör ett välinformerat val där bakom skärmen! FOTO: RYNO QUANTZ (ARKIV)
Krönika Publicerad 10:05, 17 augusti 2022

• Hanna Bäckman: Därför är allt material på vår valsajt upplåst

Nackas och Värmdös politiker kan vara tacksamma. De har engagerade och handlingskraftiga kommuninvånare att interagera med.

De närmsta veckorna arrangerar dessa ideella krafter inte mindre än sex lokalpolitiska debatter inför valet, fyra i Nacka och två i Värmdö. På agendorna står bland annat frågor om idrotten i Nacka stad, bostäder för pensionärer, kulturen i Gustavsberg och Fisksätras framtid. Det är inget litet arbete att hitta lokal, få politikerna att ställa upp, ordna moderator och sprida information om debatterna till Nacka- och Värmdöborna. Allt utan att få betalt — och med samhällets bästa för ögonen. 

För att göra ett välinformerat val där bakom skärmen i vallokalen den 11 september kan det vara en god idé att besöka någon av utfrågningarna. Och att läsa NVP, såklart. 

Den här veckan fortsätter vi publicera våra enkäter där partiföreträdarna får svara på frågor på fyra områden. Veckans ämne är äldreomsorgen i kommunerna. Nästa vecka blir det frågor om miljö och klimat — vilket Naturskyddsföreningen redan gjort en stor enkät om.

Att det börjar hetta till inför valet till märks i artikeln om den vilda valaffischeringen i Värmdö och i intervjun med Monica Pettersson och Lars Bryntesson, som kritiserar Deshira Flankörs ledarstil. Dessutom debatteras det friskt partierna emellan på våra opinionssidor.

Ja, mycket val blir det. Jag tror och hoppas att det är så ni läsare vill ha det. NVP är och ska förbli viktig för den lokala demokratin, och vi ser det som vår uppgift att hålla läsekretsen informerad inför valet. Därför är inget material som vi lägger ut under fliken ”Val 2022” på vår sajt låst, utan tillgängligt även för den som inte är NVP plus-kund.

Men om du vill vara med och stötta den lokala journalistiken, och i förlängningen den lokala demokratin, så får du gärna teckna en prenumeration på nvp.se/plus/nu. 

Hanna Bäckman

 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x