”Tävlingarna får fart på NVP-läsarna”

Populär syssla bland NVP-läsarna. FOTO: MOSTPHOTOS
Krönika Publicerad 12:13, 20 december 2022

• NVP:s Jalmar Carlson hoppas på en ny vända med Julcupen

Ni kanske tror att vi på NVP får läsarrespons på det mesta vi skriver om? Det får vi inte, även om många tycker till vid våra publiceringar i sociala medier. Men det är när vi ordnar tävlingar som vi märker av er närvaro som mest.

Det är dags för julkryss i vår papperstidning, och nästa vecka väntar nyårskrysset. Så om ett par veckor kommer vårt postfack att vara överfyllt med lösningar, som i många fall kanske mest skickas in för att lösaren vill visa sin prestation, snarare än vinna Trisslotter.

Det finns uppenbarligen många kluriga korsordslösare här ute, då man kan förmoda att betydligt fler än de som skickar in svar också löser korsorden.

Det är inte riktigt samma deltagarantal i vår pepparkakstävling, men ambitionerna är skyhöga. Det finns alltid flera riktigt bra bidrag som redaktionen får utvärdera genom en omröstning. I år vann Malin Dannemann ett presentkort på 500 kronor med sitt tjusiga växthus.

Försöket att samla alla fotbollsspelare i trakten i en liten turnering i samma hall under juldagen blev en succé då i början på 90-talet

Även för vår sommarbildstävling finns ett stort engagemang. Många fina bilder publiceras under sommarmånaderna, och förstapristagaren får ett presentkort på 1 000 kronor.

Dessutom är NVP, år efter år, med och arrangerar tävlingen Årets Nackabo. Även om det ibland innebär en hel del extraarbete för redaktionen är det alltid värt det. Den här gången vann solstrålen från Coop Orminge — Annelie i kassan.

Förresten är det även dags för tävlingen Årets Värmdöbo, där NVP också är med på ett hörn. Som vid de flesta val i Värmdö brukar resultatet bli intressant.

Men så här i jultider går det inte att skriva om NVP-tävlingar utan att tänka på NVP Open, eller Julcupen i inomhusfotboll, som undertecknad faktiskt låg bakom. Försöket att samla alla fotbollsspelare i trakten i en liten turnering i samma hall under juldagen blev en succé då i början på 90-talet — och den överlevde genom generationer i nästan 30 år. Detta trots att NVP:s roll försvann med tiden.

De senaste tre juldagarna har Nacka bollhall stått tom. Fotbollsspelare, publik, domare och reporter har fått ledigt. Faktiskt ganska tråkigt.

Att se NVP:s fotograf Ryno Quantz byta skepnad till målvakt, och att se fotbollsstjärnor tändas, eller släckas, i trevligt sällskap är också en roll för en lokaltidning.

Vi tar nya tag nästa år.

Jalmar Carlson

 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x