Krönika Publicerad 12:15, 13 december 2022

• NVP:s Hanna Bäckman om att förhålla sig till den krassa verkligheten

Från och med nästa år kommer NVP:s papperstidning att ges ut varannan vecka, med ett lite längre uppehåll på sommaren.

Det finns flera orsaker till det. De främsta är de kraftigt höjda priserna på både papper och utdelning och en sedan många år vikande annonsmarknad för papperstidningar i hela landet.

Det känns lite konstigt — tidningen har trots allt stadigt och troget landat i Nacka- och Värmdöbornas brevlådor varje vecka i 33 år. Men vi måste förhålla till den krassa verkligheten.

Våra journalistiska ambitioner minskar såklart inte i och med detta. Vi fortsätter att förse besökarna på vår prisbelönta sajt NVP.se med de senaste nyheterna om Nacka och Värmdö, i stort och smått. Det är på NVP.se som ni kan läsa om nattens polisutryckningar, om de senaste politiska besluten och om allt kul som är på gång i närområdet. Det är också där vi i första hand publicerar våra granskande artiklar.

Prisbelönt, förresten? Jo, i höstas utsågs NVP.se till Årets lokalsajt på Gratistidningarnas gala. Motiveringen är så fin att den tål att publiceras en gång till:

”Årets vinnare har lyckats göra en sajt som tar upp konkurrensen om nyhetsförmedlingen i ett av landets mest konkurrensutsatta områden, och som gör det minst lika bra som de stora drakarna. Släng er i väggen, DN. Heja Nacka Värmdö Posten!”

När papperstidningen kommer mer sällan blir det ännu mer viktigt att hålla koll genom NVP.se

På galan fick vi även pris för bäst redigerade papperstidning. Juryn använde ord som proffsig, kompetent, modern och tydlig, berömde våra rubriker och skrev att tidningen är så snyggt redigerad att man genast vill läsa den.

Vi kommer att fortsätta med vår goda redigering av vår innehållsrika papperstidning — samtidigt som vi hela tiden utvecklar vår sajt, med den lokala demokratins bästa i åtanke.

För när papperstidningen kommer mer sällan blir det ännu mer viktigt att hålla koll genom NVP.se. Sedan några år tillbaka måste man vara pluskund för att kunna ta del av allt vi publicerar där. Genom att ta betalt för innehållet tacklar vi den ovan nämnda krassa verkligheten, med vikande intäkter och ökande utgifter. Nu hoppas vi att ännu fler ser värdet av att bli digital prenumerant. Just nu kostar första månaden bara en krona. Vi ska ju fortsätta göra den bästa lokaltidningen i Nacka och Värmdö, både på skärm och på papper.

Hanna Bäckman

 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x