"Nu är det dags att slå om till sommarhumör"

Krönika Uppdaterad 06:29 25 juni 2019

Glad sommar! För nu har den väl börjat på allvar?

Jag tycker alltid att man under de första veckorna i juni, ungefär fram till midsommar, yrt går runt, lätt chockad, över att det äntligen är sommar igen. Man har, varje år, glömt hur man ska klä sig när termometern visar över 20 grader, det blir fortfarande ljusare för varje dag och man har än inte börjat känna av den där stressen som går ut på att ”ta vara på sommaren”.

Den här veckan slår i alla fall NVP om till sommarmood. Välkända inslag för sommar-NVP — sommarbilder från läsare och sommarkryss — gör i veckans tidning åter entré.

Dessutom publicerar vi i detta nummer första delen i en porträttserie med kända Nacka- och Värmdöbor. Under några veckor i sommar kommer NVP:s läsare få möta bland annat en äventyrare, en tidigare tv-chef och en före detta dokusåpadeltagare. De kommer att berätta om sina liv — både privat och yrkesmässigt — men även avslöja sina lokala favoritplatser och tipsa om sommaraktiviteter på hemmaplan.

I nästa nummer, som kommer den 2 juli, porträtteras Duvnäs Utskogsbon Edvin Törnblom — som undertecknad träffade för några veckor sedan.

Edvin Törnblom har redan hunnit ta många steg på sin karriärstege, trots att han är provocerande ung. Vid 23 års ålder har han redan bockat av den där program­ledardrömmen som han säger att han närt ”hela ­livet”.

Självklart pratade vi om hans karriär och hans framgångar, men det som löpte som en röd tråd under den intervjun var hans enorma kärlek till Nacka.

”För mig betyder verkligen Nacka trygghet. Nacka är för mig det Palma är för pensionerade svenskar. Det är min safe zone. Här kan jag andas ut”, sa han bland ­annat.

Men den intervjun kommer första nästa vecka. I veckans nummer, och först ut i porträttserien, är en annan framgångsrik Nackabo — tv-kocken Jessica Frej (porträttet hittar du på sidorna 14-15).

Hon berättar om hur hon tog sig från en uppväxt på halvfabrikat till att skriva åtskilliga kokböcker och har, föga förvånande, flera svar på frågan ”Vad lägger du på grillen i ­sommar?”.