Krönika Publicerad 12:17, 11 augusti 2021

• "Mina vyer har faktiskt vidgats lite under dessa olympiska spel. Det tack vare de lokala sporttalangerna", skriver NVP:s Anna-Karin Blom

Jag är inte särskilt intresserad av sport. Jag håller inte på något särskilt lag, går inte på några matcher och byter inte sällan kanal när kvällsnyheterna kommer till sporten. 
Jag är inte ens en sån som ”i alla fall tittar på mästerskap”. Nä, för att mitt intresse ska väckas måste det gå bra för utövarna.

Därför har det varit så bra att följa fotbollsdamerna under OS. Idel vinster — det håller mitt intresse uppe. Så pass att jag, innan finalmatchen flyttades, planerade att stiga upp lagom till matchstart klockan 04.00 på fredagsmorgonen för att se damernas finalmatch. (Tyvärr gick det ju inte hela vägen.)

Jag gladde mig så klart även åt Armand Duplantis stavhoppsguld. Och Daniel Ståhls guld och Simon Petterssons silver i diskus — även om just diskus ligger ganska långt ner på intresselistan, trots att det går bra.

Mina vyer har faktiskt vidgats lite under dessa olympiska spel. Det tack vare de lokala sporttalangerna. De OS-uttagna Nacka- och Värmdöidrottarna har fått mig att hålla tummar och lusläsa resultat. Och gräma mig över förluster. Till och med för sporter jag aldrig brytt mig om tidigare.
Till exempel har jag aldrig tidigare engagerats av judo, men när jag, mornarna efter varandra, lyssnade på Radiosporten och fick besked att först Tommy Macias och sen Robin Pacek förlorat varsin åttondelsfinal och åkt ut ur OS svor jag i bilen på väg till jobbet.
Detsamma gällde KSSS-seglarna Emil Järudd och Cecilia Jonsson slutade på en 14:e plats i katamaranklassen Nacra 17.

Det blev tyvärr inga lokala OS-medaljer. Vid den här veckans pressläggning fanns fortfarande hoppet uppe. Då hade inte damhandbollslaget, där Nackaborna Carin Strömberg, Elin Hansson och Linn Blom från Värmdö ingår, ännu inte spelat bronsmatch. I den matchen segrade Norge.
Men självklart är inte medaljer allt. Att det inom NVP:s upptagningsområde finns sporttalanger som kvalificerar sig till OS är kraftbesked nog.


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x