Krönika Publicerad 11:53, 29 september 2021

• NVP:s Hanna Bäckman om Sicklaloppet — och om den bubblande energin omkring oss

När det var två kilometer kvar började jag misströsta. Det var Sicklaloppet, det var iskallt och duggandet hade övergått i ett mer ihållande regn.

Den snitslade banan vindlade fram i Sjöstaden så att jag tappade orienteringen. Träbrygga, kanal, stenbeläggning, likadana hus — åt vilket håll ligger Sickla nu?

Jag hade framför mig den tröstlösa stigningen mellan vältrafikerade Värmdövägen och tvärbanespåret, upp till målgången vid Dieselverkstaden. Tröttheten strömmade genom armar och ben, och det var TVÅ KILOMETER kvar.

Då satt där en pappa med sitt barn i ett öppet fönster i Sjöstaden. Han såg hur plågad jag var, och hejade lite extra, kom igen, kämpa, inte långt kvar nu. Och strax därefter stod Katarina Hultling, SVT:s tidigare sportankare, tjoande, brett leende: Heja, heja!

Tänk vilken simpel varelse man är ändå. Plötsligt orkade jag, hela vägen in i mål, även om det var bra motigt i sista backen.

Så, tack till alla som kom och hejade i höstrusket förra söndagen, och till alla funktionärer som gjorde tummen upp och manade på oss självplågare utmed banan. Er energi smittade av sig på fler än mig, jag lovar. Ja, det slogs ju till och med banrekord i regnet.

Den här bubblande energin förresten, den märks lite varstans nu för tiden, gör den inte? Nästa helg är det jättestor bakluckeloppis i Sickla, närmare bestämt på sju våningar i det runda parkeringshuset vid Marcusplatsen. Enligt arrangörerna var varenda försäljningsplats slutsåld redan ett par veckor i förväg.

NVP:s kalendarium svämmar över av aktiviteter på hemmaplan. Det dras igång tävlingar i att skriva noveller och fotografera, den nya mötesplatsen för seniorer i Nacka Forum öppnar i stor skala — och Skuru har äntligen fått spela match inför hemmapubliken igen.

Nu får vi försöka härbärgera den här energin och använda den när mörkret och kylan gör sitt intåg. Och om vi ser någon som verkar tyngd av det ena eller det andra — då ska vi stötta den som vore vi funktionärer vid Sicklaloppet.


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x