Krönika Publicerad 11:58, 19 juli 2022

• NVP:s Linnéa Borgert gör om samma misstag — år efter år

”Jag skulle haft med mig badkläder”. Det är nog en av de meningar jag uttalar oftast på sommaren. År efter år gör jag samma misstag.

Tanken att packa ned en bikini eller baddräkt och en handduk slår mig ibland när jag står där i hallen och ska ge mig iväg, men sen tänker jag ”äsch, så varmt är det nog inte ute” eller ”ingen annan ska ju bada”. Varje gång ångrar jag mig. Det är alltid värt att ta ett bad. Alltid. I alla fall sommartid.

Vid de flesta somriga utflyktsmålen som är värda ett besök finns ett närliggande ställe att bada på. Om inte precis intill så lär det ligga något bra på vägen.

Om du semestrar på hemmaplan i Nacka och Värmdö har du lyxen att välja på en rad fina badplatser, både i hav och sjö. Allt från små gömda vikar i Skärgården till större officiella badplatser. Den senaste i raden av badplatser ligger vid Kyrkviken, där Nacka kommun nu har smällt upp en stor brygga. 

Om du testar den nya badplatsen och tar dig ett dopp i Järlasjön har du kanske turen att se en vacker svan simma förbi. Om inte hittar du snart en annan form av svan och en annan form av sjö på Artipelag, där man nu sätter upp en ny, modern version av Tjajkovskijs balett Svansjön. 

Att ta en paus inomhus och njuta av lite kultur kan också vara ett bra sätt att svalka sig i sommarhettan. Personligen tycker jag dock inte att det finns någonting som är så svalkande som ett bad. Det händer någonting när man doppar huvudet: Tankarna klarnar och det ger en pigghetseffekt som är långt starkare än flera koppar kaffe. 

Så, ett råd till alla er som nu är på semester, eller som för den delen jobbar och är sugen på ett lunch- eller kvällsdopp: Glöm aldrig ta med badkläder. Gör inte om mitt misstag.

Det där badet finns bakom nästa krök. Det där badet kommer du bära med dig under hela vinterhalvåret. Det svalkar nu, men minnet av det kommer värma dig sen.


 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x