FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Fredrik, Fritz

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Torsdag
18 juli 2019

Krönika

För några är valet en
fråga om att alls rösta

Ledare 06:30 | 28 augusti 2018

Alla propagerar för just sina åsikter inför valet, men på söndag i Fisksätra riktas fokus mot att få kvinnor att alls delta i valet.

Det är tolv dagar kvar till valdagen. De politiska diskussionerna avlöser varandra. Utspel på både lokal nivå och av potentiella ministrar och statsministrar duggar allt tätare. Det är inget problem att fylla tre sidor i NVP med debatterande texter från politiker och medborgare.

Alla propagerar de för just sina åsikter, men på söndag i Fisksätra riktas fokus mot att få kvinnor att alls delta i valet. Det är kvinnor som bor i eller har bott i Fisksätra som tagit initiativet, och ingen ska lockas i någon viss partipolitisk riktning utan bara uppmuntras att utnyttja rätten att rösta.

En bekant har just tagit det beslutet, att rösta den här gången. För första gången. Livssituationen har förändrats och från att tidigare inte ha känt sig helt och hållet som en del av samhället har det nu blivit viktigt och meningsfullt att påverka.

Tusentals unga ska också de rösta för ­första gången, och för att göra det lite lättare att ta ställning — åtminstone i kommunalvalet — låter NVP den här veckan partierna tala om vilka som är deras viktigaste frågor i Nacka och Värmdö. På nvp.se finns också våra specialgranskningar från i ­våras av några viktiga områden.

Argumenten i alla stora och mindre frågor är många och du har fortfarande chansen att göra just dina argument hörda i NVP. Du kan dela med dig av dina tankar om hur framtiden ska te sig i våra kommuner.

Du har tolv ­dagar på dig.