Bli pluskund hos NVP så kör vi i 30 år till — minst

NVP:s chefredaktör Mathias Gurestam. FOTO: Jenny Frejing
Krönika Publicerad 06:30, 27 augusti 2019

• "Vi kommer att göra allt vi kan för att inte göra dig besviken."

De flesta av oss håller med om att fri press och media är en av grundpelarna i en demokrati.
Precis som på mängder av nyhetsredaktioner runt om i landet så drivs vi på Nacka Värmdö Posten av idén att kunna göra skillnad, för individen och för samhället.
Det är ett vansinnigt roligt uppdrag, ett viktigt uppdrag och ett svårt uppdrag. Ibland tycker vi att vi lyckas, ibland når vi inte så långt som vi önskat och ibland misslyckas vi.

Att få vara med och driva en medial plattform är en ynnest. Och precis som för alla andra makthavare kräver det sitt ansvar.

Nacka Värmdö Posten firar i år 30 år och det är främst tack vare att ni läsare tycker om vårt arbete som vi faktiskt existerar.
I en tid då fri press ifrågasätts, då de som inte jämställer obunden media med demokratiska rättigheter faktiskt blir fler, då krävs att vi andra går samman.

Många av er som just nu läser denna tidning har glädjande nog också för vana att besöka vår sajt, NVP.se. För er räcker inte vår veckotidning, ni vill varje dag uppdatera er kring vad som händer i Nacka och Värmdö och hur detta påverkar er vardag.
Det är vi väldigt glada för.

När du från och med i dag besöker NVP.se i mobilen, i paddan eller på datorn, kommer du att märka att vår form är förbättrad.
Från och med måndag den 2 september kommer du också se att vi har låst in en del av vårt material som tidigare varit tillgängligt för alla.

Nacka Värmdö Posten kommer framöver att prioritera nyhetsbevakningen i tidningen ännu hårdare. Men vi kommer också att öka vår närvaro och höja vårt tempo på NVP.se.
God journalistik kostar pengar och för att klara av att upprätthålla den kvalitet vi önskar så behöver vi ta en dryg tia i veckan i betalning för de som vill ha tillgång till hela vår dagliga bevakning.
Vi hoppas förstås att du tycker det är värt att bli en pluskund på vår sajt.
Jag och mina medarbetare kommer att göra allt vi kan för att inte göra dig besviken.

För Nacka Värmdö Posten har som ambition att verka som demokratisk pelare i ytterligare 30 år. Minst.
Jag hoppas ni ger oss det förtroendet.