Insändare Publicerad 12:31, 09 december 2022

• Borde inte tjänstemännen ha viskat i örat på politikerna att allt inte var i sin ordning, undrar insändarskribenten

Jag läser med förfäran artikeln om tumultet i Värmdös kommunfullmäktige.

Det handlar om hanteringen av budgeten. För oss medborgare ser man framför sig ett antal politiker som knåpar in i det sista med budgeten.

Det är politiker som vi medborgare avlönar. Förmodligen deltar även fritidspolitiker i budgetarbetet. Det är i alla fall den bild som jag har framför mig. Men så är det nog inte. Kanske inte alls.

Istället är det flera hundra välutbildade och kompetenta kommunala tjänstemän som gör fotarbetet. De är jurister, ekonomer och statsvetare som syr ihop det hela. Mot den bakgrunden är det märkligt att man inför sittande fullmäktige kan hitta 867 fel och dessutom formfel i beslutsordningen.

Borde, eller kunde inte tjänstemännen ha viskat i örat på politikerna att allt inte var i sin ordning för att presentera på fullmäktige?

Eller är det så att tjänstemännen används som ”krypskyttar” i en politisk kamp? Jag vet förstås ingenting om detta, men vet bara att man som medborgare hoppas slippa läsa om sådant här. Istället vill man läsa om politiker och tjänstemän  som gör sitt allra bästa för att förvalta de skattemiljarder som inbetalats av oss medborgare.

Kjell Disheden
Varken höger eller vänster

 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x