Insändare Publicerad 10:11, 04 september 2022

• Signaturen Regnbågsdemokraten är inte nöjd med Värmdös kommunledning

Då var det val igen! Nu har vi i ytterligare fyra år till kunnat konstatera att kommunledningen inte klarar sitt uppdrag som förtroendevalda. Vi  medborgare blir svikna, lurade och tas inte på allvar. Nu har vi fått nog!

Nog kommer vi ihåg era utspel under åren som gått:

• När vi blev av med ambulanshelikoptrarna i Mölnvik. Hur kunde det gå så här snett?

• Hela diskussionen om öskolorna och skolomorganisationen. Våra elever ska vi vara väldigt rädda om! Det är vår framtid och vi  ska ge dem de bästa skolåren som går att uppbringa, oavsett nivå och var de bor i kommunen. 

• Äldreomsorgen är ju en ordentlig örfil mot våra gamla! Vi ska vara så tacksamma mot dem då de har byggt upp det här landet till den nivå vi har i dag, glöm inte det! Vi har råd att ta hand om de gamla! Den eventuella nedläggningen av Gustavsgården  är ett mycket tydligt bevis att kommunen inte själva klarar av att driva ett äldreboende; de skyller bara på verksamhetsledningen.

• Sen har vi Guldkanten, ett ställe som våra goa pensionärer kan gå till, där de kan träffa andra, ta del av roliga aktiviteter eller ta en kopp kaffe. Det här har vi också råd med!

• Vi går vidare till Gula porten. Ni frågar oss medborgare om vad vill göra med den. Det sänds en strid ström av förslag till er. Sen kommer formligen en dödsstöt för oss: Nix, det blir en snabbmatskedje-ställe istället. Är det här ert sätt att föra en dialog värd namnet medbestämmande och delaktighet?

  Även nedläggningen av Gustavsberg konsthall. Konst kostar om vi ska sticka ut ordentligt med huvudstadens utbud bara 25 kilometer bort.  Den hade redan fått ett internationellt rykte. Det här kunde ha gjorts på ett helt annat sätt, om ni verkligen ville.

• Sen har vi avgifterna över Skurubron! Ni har gjort avtalet så då är det väl bara att riva upp/göra om! Det här skulle ju ha gjorts för åtta år sen när nya bron skulle ha stått färdig från början. Verkligen en dålig planering under så många år och först nu när bron är nästan klar, börja ta upp den frågan. Oproffsigt och oengagerat av er! 

• Alla avhopp hos majoriteten från olika positioner måste ju ändå visa att något är fel. Det ger en väldigt konstig och skeptisk bild för oss medborgare av våra ”folkvalda” politiker och nybildandet av nya partier. Önskar er bara de bästa lyckönskningar i stundande val.

Vi behöver ett ordentligt omtag för att rädda kommunen! 

Vi vill ha en ny inriktning i kommunen som lyssnar på oss medborgare, en kommun att känna sig stolt över att vi gemensamt leder kommunen framåt. Vi vill ha tilltro till våra politiker som vi har gått till val på och ska representera oss i fyra år. Nu har vi återigen -fantastiska fyra år att ge en ny chans. Låt oss ta den! Ge din röst i det här valet för en förändring — för din egen skull!

Regnbågsdemokraten

 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x