"Vem ska lyssna på oss?"

Insändare Uppdaterad 15:52 24 april 2019

"Vilka ska protestera? Vi kvinnor, som är eller har varit utsatta. Vem ska lyssna på oss?" Det frågar sig insändarskribenten med anledning av det indragna bidraget till kvinnojouren i Värmdö.

Det är ytterst sorgligt att läsa att Värmdö kommun gör precis tvärtom mot övriga landet. Å andra sidan är det ju lätt. Vilka ska protestera? Vi kvinnor, som är eller har varit utsatta. Vem ska lyssna på oss?
Jag har själv levt i ett destruktivt förhållande och när jag väl tog modet till mig att våga göra någonting så var det inte socialtjänsten som var mitt val. Jag valde den lokala kvinnojouren för där visste jag att jag skulle möta en kvinna som kunde lyssna på min berättelse, som hade kompetens och respekt för att jag ville vara anonym. I alla fall i inledningsskedet. Med deras stöd tog jag senare kontakt med alla myndigheter som behövdes i processen, inklusive socialtjänsten.
För mig tog det två år att våga lämna och sedan inleda juridiska processer. Så länge är sällan en handläggare på socialtjänsten kvar.

#krokaarm