Insändare Publicerad 11:23, 12 februari 2023

• Signaturen ”Lurad!” råkade ut för oärliga hantverkare

Jag var ute på min tomt för några dagar sedan, då en person, han berättade att han var från Polen, erbjöd sig att byta hängrännor och stuprör på hela mitt hus. 

Han var mycket enträgen. Pratade dålig engelska. Ingen svenska. Han gav mig ett specialpris, just till mig, som var väldigt lågt, på hela jobbet. 

Priset var så lågt att jag verkligen vore dum om jag inte tog emot ett så förmånligt erbjudande. Så jag slog till. En kort stund senare var mannen uppe på stege och rev ner några av mina gamla stuprör och hängrännor. Hans kompis hjälpte till. 

I efterhand insåg jag att ett det ingick i bedrägeriplanen, att sätta igång omedelbart. För nu blev det svårare att ångra sig. Jobbet var ju redan igång! 

Lite senare, då några nya hängrännor blivit monterade så dyker en, inte så trevlig, person upp; Chefen! Han kommer med krav som är tio gånger högre eller mer än det överenskomna priset.

Som motiveringen säger han jag borde begripit att det låga priset var alldeles för lågt så därför gäller detta inte. Nu hävdar Chefen att det nya priset är det rätta och kräver att jag ska betala detta i stället. Förhandlingarna blev inte trevliga. Jag lyckades avbryta jobbet och betalade en mindre summa. Händelsen är polisanmäld.

Lurad!


 
Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus -1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x