Varför utesluts Gustavsgården?

Gustavsgården. FOTO: JENNY FREJING (ARKIV)
Insändare Publicerad 11:01, 23 januari 2021

• Värmdö anhörigförening ifrågasätter att Gustavsgården inte får ta del av fortbildning

Till vår glädje, kunde vi läsa i NVP:s nyårsnummer, att Värmdös äldreboenden ska Silviacertifieras. Vi i Anhörigföreningen initierade detta för ett år sedan i Pensionärsrådet, men då fanns det inte pengar. Nu finns det nya, statliga miljoner, öronmärkta för äldreomsorgen. Utmärkt!

Men så fundersamma vi blev när inte Gustavsgården skulle få ta del av projektet. Gustavsgården, som kanske mer än andra behöver en energiinjektion efter alla rubriker. Rubriker över olika missöden, som kanske mest berott på underbemanning (nedskärningar), inte personalgruppens inkompetens eller likgiltighet.

För personalen måste det kännas trist, att just DE inte får ta del av fortbildningen, som ger dem bättre möjlighet att söka nytt jobb när Gustavsgården fasas ut. Troligen kommer de att söka jobb på boendena som ersätter Gustavsgården. För, liksom inom den kommunala hemtjänsten, räknar man väl inte med att den kommunala vårdpersonalen ska bli arbetslös?

Kanske finns det en enkel förklaring till varför kommunen valt att utesluta Gustavsgårdens personal. I så fall, hjälp oss vanliga medborgare att förstå, så att vi slipper uppröras!

Anne-Marie Wahlberg Andersson
Värmdö Anhörigförening

 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x