Insändare Publicerad 12:13, 30 november 2021

• Man drar undan mattan för en person som skaffar fast tjänst, skriver insändarskribenten

Det är med sorg man läser om den ensamma mamman Sara med fyra barn som inte får någon bostad. 

Hon bodde tidigare i en av kommunen tilldelad så kallad övergångsbostad men efter att hon fått fast tjänst — läs en gång till — fast tjänst och sköter sig  bor hon inhyst i 20 kvadratmeter i en villa med sina barn. Hyresvärdar låter inte fem personer bo i tre rum och kök. 

Det infördes en norm på 60-talet att varje barn skulle ha eget rum därtill vardagsrum och föräldrasovrum. Vackert så och utvecklingen ska gå framåt. 

Men i dag har vi ett annat samhälle och för en mamma att få en trerummare istället för att bo på 20 kvadrat är rena slottet. 

Men till min fråga jag ställer till politikerna i Nacka: Varför tar ni inte hand om era egna medborgare? 

Man drar undan mattan för en person som skaffar fast tjänst. Jag förstår att man inte kan få bo kvar i en övergångslägenhet som behövs för andra men ska ansvaret upphöra där? Varför har inte kommunen x antal bostäder för denna grupp? Eller varför köper inte kommunen x antal lägenheter som en familj som Saras kan få hyra av kommunen?  

Det har ju varit populärt att köpa bostäder under den stora flyktingströmmen. Visserligen har man kunnat sälja dessa med vinst. Men jag kan inte se varför en kommun helt struntar i att se till att folk har tak över huvudet. Det är i alla fall bättre för barnen att dela rum än att sova skavfötters. Vart är samhället på väg? 

Yvonne Astelius


 
Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x