”Varför nämner ni inte oss anhörigvårdare?”

FOTO: MOSTPHOTOS
Insändare Publicerad 12:13, 19 augusti 2022

• Insändarskribenten är upprörd över avsaknaden av anhörigpolitik i Nacka

I Nackaupplagan av NVP den 16 augusti uttalar sig Nackas politiker om vad de vill, om och med äldre i kommunen. Tre partier (V, NL, S) vill att det inrättas ett kommunalt hemtjänstalternativ. Två partier (SD, L) vill ha en visselblåsarfunktion inom hemtjänsten.

Jag frågar, är det seriösa löften? Hur tänker ni i så fall genomföra dessa? NL vill också inrätta en äldreombudsman. Tänker ni driva den frågan i fullmäktige eller hur tänker ni förverkliga er vilja?

Jag vill också få fram att det är anmärkningsvärt att inget parti nämner anhörigvårdarnas situation. Utan anhörigvårdarna skulle kommunen få bygga cirka 20 nya boenden av olika slag. Istället avlastar vi kommunen med miljarder varje år.
Jag skrev tidigare ett brev till alla politiker i fullmäktige om bland annat detta, med förbättringsförslag. Alla som hörde av sig var oerhört positiva.

Men svaret blev att timkostnaden för att anlita hemtjänst höjdes från 150 till 300 kronor i timmen. Många har varit tvungna att säga upp hela eller delar av sin hemtjänst. Ni valda politiker verkar prata mest strunt och så vill ni ha våra fortsatta röster. Hur tänker ni?

Mia Maria Rosenqvist


 
Testa NVP Plus - 60 kr för 60 dagar

Testa NVP Plus - 60 kr för 60 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x