Lämpa inte över problem på andra

FOTO: JAN-O. LANDQVIST
Insändare Publicerad 11:39, 13 april 2020

• Lånade kundvagnar skräpar ner i Farsta slottsvik

Ibland har man lite svårt att tro sina ögon.
Som i dag, tisdagen den 7 april, när vi skulle slänga tidningar vid återvinningen vid busshållplatsen Farsta slott. Containern var blockerad av två uppenbarligen ”lånade” kundvagnar från Hemköp i Gustavsbergs hamn. Någon har uppernbarligen röjt i något förråd och dragit vagnarna de cirka två kilometrarna och tyckt att ”någon annan” kan väl ta hand om prylarna. Vilka som synes bestod av två fina stolar, två fotbollar, en cykelbarnsits, ett Monopolspel, med mera.
Det här känner vi ju till att det inte är någon ovanlig företeelse men vad som gör en betänksam är när jag kopplar det till den pandemi som vi nu ska hjälpas åt att förhindra spridningen av. Där expetis och politiker vädjar till oss medborgare att visa hänsyn och sunt förnuft.
Hur ska vi då förvänta oss att våra medmänniskor hörsammar det när en del, som i det här fallet, lämnar över sitt skräp åt andra att ta hand om.
Viken hänsyn visar du/ni som lämpar över dina problem på oss andra på det här sättet? Hoppas att du ser detta och att du har vett att skämmas riktigt ordentligt!

Jan-O. Landqvist
Gustavsberg