"Sätt renoveringen på paus, Stena!"

Insändare Publicerad 13:16, 15 maj 2020

• ”Stena anser sig kunna fortsätta med sina renoveringar av lägenheter, som om det inte vore någon pandemi”, skriver insändarskribenten

Angående Stena fastigheternas renoveringar av lägenheter till något de kallar Pluslägenheter i Fisksätra. Folkhälsomyndighetens skarpa rekommendation till riskgrupper lyder att dessa personer bör begränsa sina kontakter med andra och hålla sig hemma. Många uppmanas även jobba hemma. Ingen kan leva som tidigare. 

Alla måste ta hänsyn till sina medmänniskor — detta gäller även Stena.

Men Stena anser sig kunna fortsätta med sina renoveringar av lägenheter, som om det inte vore någon pandemi. Så fort någon flyttar ut börjar Stena med att riva ner lägenheten. Detta innebär att hyresgästerna utsätts för bilande av betong, borrande, mycket springande av främmande hostande människor i trappan med mera. 

I min trappa på Laxgatan håller Stena återigen på att riva, bila och borra i en lägenhet som förresten av tidigare hyresgästen renoverades för inte alls länge sedan. Lägenheten var i finare skick än den kommer att bli efter renoveringen. Allt ska renoveras fast det inte ens finns behov.

Varför plåga hyresgäster i onödan, Stena? 

Hur kan riskgrupper vistas hemma isolerade när det dånar i huset? Man kan varken lyssna på radio, prata i telefon eller läsa i en bok. Vart ska vi ta vägen? Den senaste renoveringen i min trappuppgång ägde rum december -19 till januari -20 och innan dess september -19 till november -19. Lite andrum måste man som hyresgäst få, nu när det livshotande coronaviruset härjar och man måste stanna hemma. 

Försök förstå detta, där i ert kontor hos Stena, dit bilandet eller borrandet inte hörs. Stena tar ingen som helst hänsyn till oss hyresgäster som faktiskt bör vistas hemma nu. 

Personer i riskgrupperna måste få drägliga möjligheter att inte utsätta sig för smittan. Vi måste kunna stanna hemma i lugn och ro.

Jag vet att det finns fastighetsägare som har tagit paus med renoveringarna under tider som denna.

Stena bör också göra det, tills coronaviruset är över.

Snart före detta hyresgäst hos Stena