"Satsa på säkerheten nu
– innan stöket eskalerar"

Insändare Uppdaterad 12:08 02 maj 2019

För att Nacka fortsätta ska vara bland de tryggaste områdena i Storstockholm behöver man göra mer än att sätta upp övervakningskameror, skriver en insändarskribent.

Det planeras nu övervakningskameror i Orminge, Nacka Forum, Fisksätra och Sickla station. För att Nacka fortsätta ska vara bland de tryggaste områdena i Storstockholm behöver ännu mer göras.

Polisen har inte tillräckliga resurser och i vissa fall har föräldrarna tappat greppet. Därför måste kommunen själva ta ledning i säkerhetsfrågan. Varken polis eller föräldrar kommer att göra det. Kommunen har verktyg i form av möjlighet att använda övervakningskameror, ordningsvakter, fältassistenter, arbetsmarknadsåtgärder, lokala ordningsföreskrifter med mera.

Det är också inom den kommunala organisationen som man vet vilka ungdomar som är på glid. Bättre att satsa ordentligt innan stöket har eskalerat.

Nacka kommun har råd att satsa på trygghet. Även många moderata väljare kan tänka sig mer i skatt om de även i framtiden kan skicka sin tonårsdotter till Orminge för att handla mjölk en mörk kväll.

Johan Karlsson