Insändare Publicerad 12:58, 14 april 2021

• Värmdöbo reagerar på polisens uttalande om buskörningarna

Kommunpolisen Magnus Mohlins inställning till de mångåriga problemen med buskörning och skrikande däck blev ett märkligt budskap. ”Fortsätt att stoppa i öronproppar och bit ihop” var svaret. 

Först vill jag upplysa polisen om att det är trimmade personbilar som är det största problemet, och inte epa-traktorer vilket är lätt att avgöra av en motorkunnig person. 

Det här handlar om ett mångårigt och ständigt återkommande störnings- och trafiksäkerhetsproblem. Däckskrik och högvarvade motorljud direkt in i människors sovrum. Är det så illa ställt med vår polis att de står handlingsförlamade inför en sådan enkel polisiär uppgift att få stopp på detta?

Polisen känner till platserna och ungefärliga tidpunkter när det sker. Både förutsättningar och verktyg är serverade, allt från beslag av fordon till rapportering och indraget körkort. 

Varför görs då inga riktade insatser där lagstiftningen används fullt ut? Brotten och dess följdverkningar är inte bagatellartade och ska tas på stort allvar. Det är också en tidsfråga innan någon av dessa fordon blir inblandad i en allvarlig trafikolycka. Då är det för sent.

Polisen ska arbeta både repressivt och förebyggande. Att polisen vid några fåtal tillfällen sent omsider kommer till platsen är helt verkningslöst. Proaktivt arbete, att vara först på platsen, dokumentera det som komma skall och därefter ingripa (för tydlighetens skull, inte synliga initialt). 

Kanske bättre än att ”arbeta med frågan i fem år” till?

  • Värmdöbo
 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x