Insändare Publicerad 11:06, 22 november 2021

• Vill vi lägga våra skattepengar på chefers avgångsvederlag eller på människor som far illa? Det undrar insändarskribenten

Apropå insändaren ”Personalen fortsätter flyt från socialtjänsten” i NVP den 9 november. Precis så som insändaren anger går det till på socialtjänsten i Värmdö. 

Jag blev socionom för att jag ville hjälpa folk som har det tufft att hitta till eller tillbaka till ett skäligt liv. 
Men det enda som det pratas om är pengar, pengar pengar. Budget, budget, budget. Våra chefer är livrädda för politikerna. Folk som är djupt nere i missbruk och allt som kommer med det får inte hjälp i tid, då fokuseras det på att hitta billigare insatser i stället för behandlingshem eller stödboende som personen har ett behov av. 

Arbetet ska också anpassas till när utredningar kan lämnas in till arbetsutskottet som sammanträder varje månad, och inför det så ska det göras försättsblad som det inte får vara minsta fel på, för då får man bassning. Vi anpassar alltså våra utredningar för att det ska passa politiken, inte för att det ska ges rätt insats i rätt tid till den enskilde. 
Barn far illa för vi tvingas prioritera ärenden där det är ”mindre våld”, misskötta barn som inte får hjälp i tid. 

Samtidigt så läser man ofta om chefer som får gå med ett ordentligt avgångsvederlag på minst en miljon kronor. 
Det har man pengar till? Men vi har inte pengar till utsatta människor. Vad vill vi göra av våra skattepengar? Lägga det på chefers avgångsvederlag eller på människor i utsatta grupper som far illa? Det tål att sägas att de chefer som fått gå var väldigt omtyckta och kompetenta.

Nu får det vara nog. Jag kan inte stå upp för den här organisationen, så jag lämnar den. 

Socialsekreterare, Värmdö kommun


 
Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Testa NVP Plus - 1 krona om dagen i 3 månader

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x