FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Linda

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Torsdag
20 juni 2019

Insändare

Nu har vi fått nog – byt
ut kommunledningen!

Insändare 07:45 | 23 augusti 2018

Vi behöver ett ordentligt omtag för att rädda Värmdö kommun, skriver signaturen Regnbågsdemokraten i en insändare.

Då var det val igen! Nu har vi i fyra år till beklagligt konstatera att kommunledningen inte klarar sitt uppdrag som förtroendevalda av sina egna medborgare i kommunen; vi blir svikna, lurade och inte tas på allvar. Nu har vi fått nog!

Nog kommer vi ihåg era utspel under åren som gått. Det första kom redan dagen efter valdagen: ”Vi behöver inte rätta oss efter resultatet i valet om ny skolorganisation”, samma vecka kör Alliansen över beslutad detaljplan över Charlottendal där lövgrodorna skulle räddas (tala om att det kommersiella vinner mark!), feltolkning av regler där kommunen fick stå för miljonerna för ersättning av rördragningarna för slamhämtning till privatpersoner, indragna LSS-bidrag för att söka om igen, brister i byggplaner i Porslinskvarteren och dålig dialog för nya Gustavsberg och bland det senaste om kulturhuset Porslinskvarteret: ett fantastiskt kulturhus blev till slut en ”tummetottkoja”, och verkar bli en lekplats för en kvarts miljard.

Därtill rena ”High Chaparall” vad gäller klagomålen från revisorerna och den senaste av konsulter om den nya politiska organisationen och förvaltningen samt för att inte tala om äldreomsorgen; helt respektlöst.

Vi behöver ett ordentligt omtag för att rädda kommunen! Vi vill ha en ny inriktning i kommunen som lyssnar på oss medborgare, en kommun att känna sig stolt över och att vi gemensamt leder kommunen framåt.

Varför inte att låta göra det vi gjorde för åtta, tio år sen, att låta olika partier samarbeta ihop istället för att ”bråka i sandlådan”. Lyssna inte på era rikspartier, våga gå emot, sätt ner foten emot höger/vänsterblocken och låt största partierna gå ihop till en majoritet.

Framför allt: lyssna på oss medborgare! Ge din röst i det här valet för en förändring — för din egen skull!

Regnbågsdemokraten