”Ni har förlorat min respekt, MP"

Sicklavallen i dag. FOTO: JENNY FREJING
Insändare Publicerad 11:11, 21 oktober 2022 Uppdaterad 14:17, 21 oktober 2022

• Insändarskribenten tycker att Miljöpartiet har svikit alla fotbollsintresserade ungdomar i Sickla

Jag har bott i ­Sickla i över 50 och sett hur den borgerliga majoriteten i Nacka fullständigt struntat i det önskemål som ett stort antal Sicklabor och lokala föreningar haft och fortfarande har om att ha en fullstor fotbollsplan vid Sickla skola.

Med tiden har Sicklavallen minskat från en elva- till en niospelarplan, från en nio- till en utökad sjuspelarplan (med en femspelarplan och biytor) och nu ska den bli ännu mindre, en sjuspelarplan. Detta har hänt i ett område där fotbollsplanen redan före planerna för Sydvästra Plania varit otillräcklig och där befolkningen ökar hela tiden.

Alliansens agerande i Sydvästra Plania överraskar inte mig, men jag hade aldrig trott att Miljöpartiet skulle svika oss så ­markant som det nu har gjort.
Att partiet har gått med på att ”lagt kort ligger” innebär att det hjälper ­Alliansen att slå den sista spiken i kistan för en fullstor fotbollsplan vid ­Sickla skola. Med en ny politisk sammansättning i kommunen hade det varit möjligt att ta andra beslut i frågan om Sicklavallen.

Tyvärr MP, ert parti har svikit alla fotbollsintresserade ungdomar i Sickla och alla andra som i stort antal år kämpat för en fullstor fotbollsplan vid Sickla skola. Därmed har ni också förlorat min respekt.
 
Tuija Meisaari-Polsa, Sickla

 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x