”Ett nedrigt påhopp på Deshira Flankör”

Deshira Flankör. FOTO: JENNY FREJING
Insändare Publicerad 09:59, 30 augusti 2022

• Insändarskribenten Svante Thorén tar kommunstyrelsens ordförande i försvar

Så har politikerföraktet tagit hem en ny rond. Jag syftar givetvis på personangreppet på Deshira Flankör, M, i den brett upplagda artikeln i NVP nummer 33 där hennes före­trädare som kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson, M, går till attack i ohelig allians med politiske motståndaren Lars Bryntesson, S.

Det är ett nedrigt angrepp som inte anstår en civiliserad person. Det hör nämligen till god ton att inte uttala sig alls om sin efterträdare.

I detta fall passar dessutom Lars Bryntesson på att utnyttja situationen trots att han säkert vet var hedergränserna går. Fy skäms på dig också!
Deshira Flankör har genom ett hängivet och starkt ledarskap kunnat bryta det tjänstemannavälde som regerat i Värmdö kommun i långa tider.

Det är känt av många att kommunens personal­stat på alla nivåer har befolk­ats av ­självsvåldiga tjänste­män som drivit egna agendor utan att ha förstått att de är kommun­invånarnas hjälpredor i en snårig byråkrati.

Detta har kunnat fortgå på grund av att de för tillfället valda ­politikerna varit svaga och troligen rädda för att ta kommandot. De blev ju valda för att leda! Kommunens verksamhet kan liknas vid en diversehandel med mångmiljardbudget där vissa varor och tjänster är centrala och kallas kärnverksamheter. En sådan ”affär” kan inte styras av en snäll sagotant eller mysgubbe med godhets­perspektiv utan kräver en ledare med ett gott förstånd, lämplig utbildning, ansvarskänsla och hårda ­nypor.

Svante Thorén


 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x