"Mopedbilarna gör mig riktigt förbannad"

Källa till irritation. FOTO: MOSTPHOTOS
Insändare Publicerad 08:06, 22 augusti 2021

• Signaturen "Pendlaren" har tröttnat på "fruktansvärt bortskämda" ungdomar med mopedbil

Nu är det dags att fundera på hur mopedbilar används. Sedan tidigare har en insändare skickats in angående bristande förarutbildning. Där kan jag bara hålla med. I Nacka finns oerhört många mopedbilar på gatorna och många av förarna kan inte ens de vanligaste trafikreglerna. 

Senast denna vecka låg jag bredvid en som körde rakt fram i en rondell, men låg i fil för enbart vänstersväng. Det var bara tack vare min uppmärksamhet som vi inte krockade. En annan svängde vänster där det var förbjuden vänstersväng. Detta är bara två observationer av många.

Men nu till mitt verkliga skäl till min insändare. 

Jag pendlar till jobbet och ställer min bil på en infartsparkering i Sickla köpkvarter. Nu har gymnasierna i Sickla dragit igång och därmed fylls denna infartsparkering, som redan har väldigt få platser, med mopedbilar. 

I dag fick jag åka vidare med bilen till jobbet, då det stod 12 mopedbilar på infartsparkeringen. Detta är alltså ungdomar som inte ska åka vidare med kollektivtrafik, utan som av bekvämlighet ställer sig nära sin skola. Så de har både en dyr mopedbil och busskort (som krävs för att öppna grinden till parkeringen).

Detta är horribelt och gör mig riktigt förbannad. I dessa tider av allvarliga klimatförändringar, kör de redan från 15 års ålder en dieselbil (oftast) gjord av plast. Hur kan man (föräldrar, politiker) tillåta detta? Fruktansvärt bortskämda ungdomar.

Lämna dessa hemma och åk kollektivt, och lämna parkeringsplatserna till de som verkligen behöver dem.

Pendlaren


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x