"Är mobilen viktigare än era liv, killar?"

Grisslingebadet. FOTO: MAGNUS FÖRNBERG
Insändare Publicerad 07:50, 29 juli 2020

• "Att inte simma i land för ni inte ville blöta ner mobilerna kan få ödesdigra konsekvenser", skriver insändarskribenten efter att ha sett några killar kapsejsa med en trampbåt

Till er unga killar som kapsejsat med en trampbåt vid Grisslingebadet onsdag eftermiddag, den 22 juli, vill jag hälsa följande.

Att inte simma i land för ni inte ville blöta ner mobilerna kan få ödesdigra konsekvenser. Jag hade sett er hänga länge med underkroppen i det kalla vattnet och tänkte att ni strax skulle få problem att ta er in.

Vi var några vuxna som gjorde en insats för att hjälpa er in. En man simmade ut till er och tillsammans simmande ni in mot bryggan. Alla tre med en hand i luften så mobilerna skulle räddas.

Mannen som simmade ut fick kramp och svårt att andas. Vår insats riktades då till att snabbt få upp honom varför ytterligare en man hoppade i för att rädda honom.
Väl uppe på bryggan lommade ni iväg utan att ens vända er om med ett tack eller kolla att mannen som simmat till er var okej.

Nu kanske ni förstår varför man ska vara rätt utrustad när man ger sig ut på vattnet. Hade ni haft flytväst hade detta gått smidigt.  Då hade ni orkat och vågat simma med bara en hand. Och ni — en mobil går att ersätta. Aldrig ett liv! Ta hand om varandra!

Ett stort tack till det glassätande paret på bryggan som hjälpte till!

Eliza