Insändare Publicerad 15:17, 23 november 2021 Uppdaterad 12:56, 03 december 2021

• Dålig skolmat kan leda till sämre betyg, menar två femteklassare på Järla Skola

Vi tycker att Nacka borde lägga mycket mer pengar på skolmaten. Vi elever måste vara mätta och belåtna när vi jobbar för annars presterar vi sämre. Får vi dåliga betyg påverkar det oss. Mycket höga betyg behövs till att till exempel komma in på ett bra gymnasium. De borde göras en jämförelse mellan Värmdö och Nacka för Värmdö lägger betydligt mer pengar på skolmaten. Vi som elever vill veta om man presterar bättre närman har ätit bra.

Om detta blir svårt så kan olika kockar åka runt till skolköken och lära dem att laga mer barnanpassad mat. Vi har råd att bygga en hel stad men vi får inte riktigt god mat. Vad är det här för dumheter?

Enligt Skolverket betalar Nacka kommun bara
5 100 kronor för varje person per år medan Värmdö betalar 6 800 per år. Mest pengar lägger Bergs kommun som låter 14 700 kronor gå till skolmat per läsår. 

Om vi inte kan jobba — vad gör vi då!? Hur ska vi ta hand om miljön, samhället och er när ni blir gamla om vi inte lär oss på grund av att vi inte får bra mat? Vill ni verkligen att vi ska vara hungriga när vi jobbar? Eller vill ni verkligen att vi ska prestera sämre?

Melker Sylwander
Gustav Engslätt


 
Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x