"Kan ni garantera att det blir bättre i hemtjänsten?"

FOTO: MOSTPHOTOS
Insändare Publicerad 09:48, 07 oktober 2020

• Vinsten betyder mer än människorna, skriver en hemtjänstanställd i en insändare • Ikväll fattas beslut i kommunfullmäktige

Jag jobbar inom hemtjänsten i Värmdö kommun. Ett jobb som jag har trivts med och uppskattat att gå till.

Fram tills nu, när LOV ska tas bort. Med andra ord tas även mitt jobb bort. Det ska inte finnas någon kommunal hemtjänst verksamhet på Värmdö. De äldre är oroliga om hur det kommer att bli, för många av dem förknippar kommunen med trygghet. Att kommunens hemtjänst kommer alltid att finnas där. När de privata kan gå i konkurs.

Så till er som vill rösta bort LOV på kommunfullmäktige ikväll, vad händer när ett privat hemtjänst företag går i konkurs? Vem kan ta över lika snabbt som vi kan? Vem ska se till att stödstrumpor tas på, frukost serveras och att alla överhuvudtaget kommer upp ur sängen när ett företag går i konkurs? För vi har varit där och snabbt tagit över och sett till att alla får hjälpen de har rätt till.

Kan ni verkligen garantera alla våra äldre att det blir mycket bättre med detta alternativ?

Jag själv har jobbat privat och med min egen erfarenhet så blir det inte bättre – för vinsten betyder mer än människorna.

69 procent har kommunens egen hemtjänst – på kommunfullmäktige fick de ledande det att låta som att det var synd om dom, som måste stå ut med oss. Stackars lilla Agda...

Anställd på Värmdö kommuns hemtjänst