Insändare Publicerad 12:16, 23 april 2021

• Högt buller, avgaser och damm möter resenärerna på Slussen, enligt signaturen Plastmorfar från Sätra

Nu har det länge varit ständiga problem vid bussterminalen i Slussen. Utan minsta åtgärd från SL är det dagligen ett vansinnigt högt buller. Det borras och bilas, och man släpar en stor container långa sträckor på asfalt, med ett ohyggligt gnisslade som i en skräckfilm. Från första våningen på huset intill skyfflar man ut bråte med en traktor. Rakt ner på backen. Ena dagen är det gips och betong, nästa dag slamrande metallskrot. Vecka efter vecka efter vecka efter vecka. Endast ett relativt lågt plank med ett symboliskt nät skyddar resenärna. Ibland har det yrt in flisor av betong över planket när nätet suttit fel.

Och förutom att det är kompakt med avgaser långa tider så dammar det betydligt mer än jag sett på flertalet byggplatser under mitt liv. Täta dammoln kan täcka den två hundra meter långa terminalen och i värsta fall nå upp till andra våningen på huset de river intill.
Det verkar över huvud taget inte finnas något tänk alls kring miljö och säkerhet. Ska man behöva dra detta till pressen för att ni ska bry er om oss?

Dessutom är det smutsiga skyltar längs plattformen och svinkallt och blåsigt vintertid utan vindskydd. En bänk har varit trasig något år och något högtalarsystem med info om närliggande SL-trafik lyser med sin frånvaro. Är detta okej enligt SL?

Plastmorfar från Sätra

 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x