"Inför jämställda träningstider!"

FOTO: MOSTPHOTOS
Insändare Publicerad 08:05, 23 november 2021 Uppdaterad 11:47, 03 december 2021

• En elev i femman på Järla skola tycker att tjejer inte får lika bra träningstider som killar i Nacka

Vi vill att tjejer och killar ska få lika mycket träningstid. Just nu så prioriteras och läggs det mycket mer pengar på de sporter som är mer omtyckta hos killar. Vill ni verkligen att tjejer ska känna att de inte är prioriterade och känna sig nedvärderade?

Jag går på cheerleading i Twisters Cheer Elite där det går mest tjejer och vi tränar klockan 18-21 på kvällarna medan killarna runt omkring mig som tränar bland annat handboll och tennis oftast tränar 17-19 eller 18-20. Vi tjejer vill inte bli bortprioriterade och ert andrahandsval.

I Nacka finns det sex ishallar, där det bara utövas en sport, där cirka 80 procent av spelarna är killar. Mitt lag tränar tre gånger i veckan och med de här sena träningstiderna så börjar vi att prestera sämre i skolan. Dessutom så har jag kompisar som har ännu senare träningar.

Vill ni verkligen att tjejerna ska få sämre förutsättningar och betyg i skolan bara för att de har senare träningstider? Mitt förslag är istället att bygga flera multisporthallar i Nacka. 

Priset på en ny sporthall är cirka 45 miljoner men när Nacka 2020 gick i vinst med 680 miljoner så har vi väldigt bra förutsättningar att bygga några nya sporthallar.

Med det sagt så borde ni tänka på vad ni kan göra om ni står för tjejers rättigheter.

Bianca, 5Ma


 
Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Testa NVP Plus - 60 kronor för 60 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x