"Inflammerad vägfråga gömdes i valrörelsen — dags för ett omtag"

Insändare Uppdaterad 11:59 02 april 2019

"Kommunens (nygamla) ledning fortsätter att trakassera de yrkes- och privatbilister som nyttjar Saltsjöbadens enda infart varje dag", skriver Sven-Åke Johansson i en insändare.

Kommunens (nygamla) ledning fortsätter att trakassera de yrkes- och privatbilister som nyttjar Saltsjöbadens enda infart varje dag.

För över ett år sedan presenterades ett medborgarförslag att göra omtag på det cykelbaneelände, som förstört infarten för de fler än 7 000 yrkes- och privatbilister som passerar varje dag, för att 300 cyklister skall få andas avgaser i stället för skogsluft på gamla vägen.

Det kostade oss 10 000 kronor per invånare = tio miljoner kronor till negativ nytta!

Vad hände? Jo kommunstyrelsens ordförande beslutade i juni att starta en utredning för att få bort den inflammerade och politiskt besvärande frågan ur pågående val rörelse (och glömma den för evigt). Det är ju självklart att de arroganta förlorade stort i valet.

Hela hösten och vintern gick sedan utan att något gjordes. Och nu försöker man avleda uppmärksamheten från fiaskot genom att ytterligare trakassera person- och nyttotrafiken med våra skattepengar.

Det senaste tilltaget är att kasta bort en miljon kronor för att sätta upp fartkameror på Saltsjöbadens snöpta infart (!) med motivering att Trafikverket vill testa!

Vad då? Om det går?

En byråkrat lär ha ”tyckt” att bilarna körs för fort. Men medicinen är förstås precis den motsatta! Bygg om infarten så att den möjliggör normala hastigheter om minst 70 kilometer i timmen istället, vilket vi krävt i över ett års tid!

Så, Mats Gerdau och Gunilla Grudevall-Steen: Ta er samman och gör något klokt för en gångs skull. Gör omtag på Saltsjöbadens enda infart så att de tusentals bilisterna i en expanderande ort får drägliga trafikförhållanden liksom hundratalet cyklister mellan Saltis och Fiskis.

Nu ryktas att man i lönndom planerar ett nytt fiasko: Att bygga en rondell i stället för den befintliga och utmärkta av- och påfarten till Fisksätra. Det är lika oklokt som cykelbaneeländet. Däremot skulle en rondell vid centrum lösa det trafikkaos som alltför länge rått med nuvarande rödsignaler åt alla håll i vägkorsningen.

  • Sven-Åke Johansson