"Hyckleri och tjuveri från kommunen"

Insändare Publicerad 08:45, 17 januari 2021

• "Jag också hade varit stolt över om jag ägde det bolaget", skriver en Nackabo som är missnöjd med elbolagets nya prismodell

I november 2019 gick det ut en annonskampanj där Nacka Energi (som ägs av Nacka kommun) slog sig för bröstet  då de var så stolta över att de hittat på en ny prismodell för sina nya elnät som skulle vara mer rättvis och skulle kunna leda till sänkta nätavgifter.
Och det kan jag lova att jag också hade varit stolt över om jag ägde det bolaget. För vår nätavgift har de senaste två månaderna varit i snitt 38 procent högre. Och vi talar tusentals kronor per år.

Med en mycket stor irritation kontaktade jag Nacka Energi som lugnade mig med att berätta att de lagt in en spärr så att man inte skall kunna få en höjning på mer än 30 procent. Men att jag kunde påverka nätavgiften om jag endast försökt använda elen på vad de kallar lågtider. Det vill säga inte använda el mellan klockan 07.00 och 22.00 på vardagar. 
Jag kan skriva en 400 sidor lång berättelse om hur korkat det resonemanget är men lämnar den åt er fantasi. 
PS. Vi är en barnfamilj och barn äter lagad mat varje dag och duschar också varje dag. Speciellt när det finns ett virus ute ibland oss.

Detta samtidigt som det är en massiv debatt på myndighetsnivå om att nätavgifterna är på tok för höga och intvingande då det endast finns en aktör som man ödmjukast kan välja mellan. Och i vårt fall kommunägt.
Men jag gissar att man ska låta detta system få testas i några år för att utvärdera chockhöjningen och sen kanske skriva ett PM.

Nackabo

 
NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

NVP Plus — lokala nyheter för bara 12 kr/vecka

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Beställ här
x