"Hur ska vi någonsin
kunna tacka alla?"

Insändare Uppdaterad 12:20 12 juni 2019

Rörande den trafikolycka mellan en moped och en bil som skedde tisdagen den 21 maj i Brunn kan man lätt konstatera att de inblandade hade änglavakt. 

Ingen som inte varit med om detta kan föreställa sig känslan när man får ett samtal som kort och gott säger att: ”Ditt barn har råkat ut för en trafikolycka, det är allvarligt, kom hit omgående.”

När det sedan går upp för en att trafiken står helt stilla på grund av just detta fryser blodet till is och  man handlar instinktivt. Ha överseende med att vi föräldrar körde över gräsmattor och gångvägar. Vi ville komma fram till våra barn. Vi möttes av en stor olycksplats med mycket människor överallt, två ambulanser, två brandbilar samt polis.

Hur ska vi någosin kunna tacka alla människor med så stort civilkurage? 
Du som snabbt ringde 112, du som stoppade trafiken, ni som tog hand om pojkarna tills räddningstjänst kom, du som tog av dig kläderna och gjorde ett stenhårt tryckförband — det räddade förmodligen en pojkes liv. Tänk att det finns sådana människor! 

Räddningspersonalen arbetade snabbt och helikopter tillkallades. På sjukhuset blev vi blixtsnabbt omhändertagna av ett traumateam. Tänk att det var ingen som frågade om vi ville ha den billigare eller den dyra vården , eller vilken försäkring vi hade. Det var högsta prio oavsett. Tänk vad vi har i Sverige.
Vi känner stor ödmjukhet och tacksamhet till er alla, civila som professionella. Och inte att förglömma alla blodgivare som ger av sig själva för att rädda liv.

Föräldrarna till pojkarna