Insändare Publicerad 11:18, 03 oktober 2022

• "Bläddrar kommunen i taxeringskalendern när man projekterar?" Det frågar insändarskribenten som undrar om kommunpolitikerna lyssnar lite extra på Saltsjöbadenbor

Kommentar till artikeln ”Efter protest — M backar om byggplan i Solsidan”.

Bläddrar kommunen i taxeringskalendern när man projekterar? 
Det räckte med 510 Solsidanbor för att stoppa kommunens tilltänkta bygge vid Jaktvarvet. 

”Det finns inte någon anledning att driva igenom ett projekt som inte är förankrat hos de närboende i området” säger Mats Gerdau, M, kommunstyrelsens ordförande, och Peter Zethraeus, M, miljö- och stadsbyggnadsnämndens ordförande, enligt artikeln.

Gäller det bara boende i Saltsjöbaden och Solsidan, undrar jag då? De planerade byggprojekten i Ryssbergen och Trolldalen tänker tydligen kommunledningen genomföra till varje pris, trots att det finns en stark lokal opinion emot. Här tas det inte hänsyn till närboendes åsikter. Som ett exempel kan nämnas namninsamlingen emot en utbyggnad i Ryssbergen som hittills samlat 1 353 namn. Hur resonerar kommunen? Är 510 personers åsikt i Solsidan viktigare än 1 353 personers åsikt i Finnboda, Henriksdal, Finntorp och Alphyddan?

Det är ännu inte för sent för kommunen att ändra sig, göra om och göra rätt: låt bli att skövla en oersättlig, 400 år gammal urskog och gör istället hela Ryssbergen, Svindersberg och Trolldalen till ett sammanhängande naturreservat. Bevara dessa unika områden istället för att bygga bilhall, en snabbmatsrestaurang och bostadsrätter som troligen blir svårsålda med dagens bomarknad och ränteläge, för att inte tala om att de kommer att ligga i direkt anslutning till en hårt trafikerad motorväg. 

Anna Andorff, Finnboda 
Medlem i Naturskyddsföreningen Nacka och nätverket Rädda Ryssbergen

 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x