Fixa kameror när Folkan byggs upp

FOTO: ALBIN WAERNDT
Insändare Publicerad 11:01, 08 november 2020

• ”Stor sorg för oss i JazzåBoo”

Så har det hänt igen. En fullständigt respektlös individ har ännu en gång lyckats förstöra glädjen hos de människor som har haft förmånen att ta del av Folkets hus
lokaler. Massor av aktiviteter varje dag, olika åldersgrupper från unga till äldre, som har hittat en plats att träffa andra med samma intressen.
Vi, som tycker om jazz flyttade in i Folkets hus i september. Vi har blivit väl omhändertagna och har levt upp med vår jazz.
Vi hann ha jazzträffar tre gånger innan pyroman­marodören slog till.
Vi i jazzklubben JazzåBoo tänker på den kunniga personalen som nu ska försöka ordna upp allting igen.
Det blev en stor sorg bland oss i JazzåBoo. Vi hade med glädje sett fram emot många år i Folkets hus. Jag vet att det arbetas för fullt med att bygga upp huset igen och då hoppas jag att kommunen kan komma till skott och tillåta kameraövervakning. Detta kanske inte hade hänt om det redan hade varit installerat.
Som lök på laxen, har nu allmänheten fått reda på att släckningsarbetet blev försenat över en halvtimme då en brandpost var borta och en annan inte var tillgänglig. Vad är det som händer med vår säker­het?
Nu förväntar vi oss att det förhoppningsvis finns någon ansvarig, som kan ge en vettig förklaring till varför en insats blir hindrad på detta sätt?
Till personalen vill jag framföra ett lycka till med allt som ska göras både före och med återuppbyggandet.
Kenneth Ahlquist
JazzåBoo