FAMILJENYTTSe fler Dagens namn: Konstantin, C...

Kontakta NVP Tipsa NVP Om NVP Tisdag
21 maj 2019

Insändare

Elva stora planer –
till 101 000 invånare

Insändare 10:02 | 03 september 2018

Vi är en grupp, låt oss kalla det, äldre herrar som nästan dagligen träffas i Nacka Forum över en kopp kaffe.

Vi må ha olika åsikter politiskt, men vi är helt överens om att sport och idrott hanteras illa i Nacka kommun och har gjort det i många år. Man kan bygga hur många tusentals bostäder som helst och hur många tunnelbanor man vill men sker det inte i samklang med att man erbjuder invånarna möjlighet till idrottsutövande är man illa ute. 

Låt oss titta på situationen för denna sport i vår kommun och jämföra den med en i storlek liknande kommun, nämligen Gävle. Nu måste man nog mest kalla Gävle en hockeykommun, men trots det ligger man långt fram när det gäller fotboll.

I Nacka finns elva stora planer för elvamannafotboll. Lagen som tränar får halvplan och ibland kvartsplanen och ibland dela med andra föreningar. För ungdom i åldern 13 till 19 år är det viktigt att få fortsätta med sin idrott. 

Gävle kommun har 21 stora planer, och med den stora utbyggnad av bostäder behövs det anläggas tio stora planer till och behålla de som finns i dag. 

I Nacka fanns det nio stora planer 1975 till 55 000 invånare. 2018 finns det elva planer till 101 000 invånare. 1975 fanns ingen stor flick- och damfotboll, det gör det
i dag. 

Vårt enda elitlag är Skuru IK:s duktiga damlag i handboll som spelar slutspel i Eriksdalshallen i Stockholm.