Insändare Publicerad 11:13, 12 september 2021

• "Demokrati betyder inte att alla alltid kan få det de vill", skriver signaturen Tacksam förälder

Vi Värmdöbor lever i den bästa av tider i den bästa av världar. Så ser det som bekant inte ut överallt i världen just nu.
Något halvdussin proppmätta bortskämda medelklassare (min bild) har i ett års tid  protesterat, hatat och hetsat mot några högst rimliga och logiska beslut tagna av våra  demokratiskt valda politiker. 

Man har även tagit sig mandat att företräda Värmdös föräldrar. 
”Vill ha” eller ”behöver” är den grundläggande frågeställningen när det gäller var och ens privata hushållsekonomi. 
Samma frågeställning måste de folkvalda beakta när de ska fördela våra gemensamma skattepengar. 

Demokrati betyder inte att alla alltid kan få det de vill. Inte ens att man får vara med och bestämma i varje enskild fråga. 
Hur har man ens tid att sitta och trolla i kommentatorsfälten dygnets alla timmar? Mitt på dagen och mitt i natten. Har de inte ett jobb att sköta?, frågar jag mig. Om man lägger så mycket tid och energi på såna rent artificiella kvasipseudoproblem måste man ha (och haft) en väldigt friktionsfri tillvaro. För att inte tala om tonen. Föräldrar och lärare borde kanske vara bra förebilder även på nätet. 

En äldre granne till mig bodde i Aspvik som barn. Ungarna där gick till skolan i Gustavsberg varje dag. En mil tur och retur. Bara någon generation bort. Själv växte jag upp i en miljonprogramsförort söder om Stockholm. Sossarnas öststatsinspirerade idealsamhälle. Ett rent helvete om ni frågar mig. 
Flyttade ut hit till Gustavsberg för 26 år sedan. Vilken kontrast. Värmdö är en helt fantastisk kommun med närhet och tillgång till precis allt. 

Jag upplever att vi nu har ett starkt och brett ledarskap som gör sitt yttersta för att styra upp saker och ting, fördela skattekronorna klokt och inte minst hålla ordning på de gemensamma finanserna. 
Självklart blir det ibland impopulära beslut för -vissa men alternativet ”allt till alla” och sen höja skatten för att inte ”sabba festen” är populism och inte att ta ansvar för kommunen.

Tacksam förälder


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x