Debatt Publicerad 11:52, 16 juli 2022

• "S har både rätt och fel om Skärgårdsstiftelsen. Men styrelsen måste rycka in" skriver Fredrik Zetterberg, Skärgårdspartiet

Carl Kangas, S, har både rätt och fel angående Skärgårdsstiftelsen. I ett svar på vår debattartikel säger han att Skärgårdspartiet försöker vinna poäng på att ”klistra ansvaret” för omorganisationen som nu genomförs av Skärgårdsstiftelsen på bland annat honom. Vi har ju tidigare representerat de partier som nu genomför anslagsnedskärningar? Det är ju också en av anledningarna till att vi startat Skärgårdspartiet. Det hedrar Carl att han tar debatten, när de partier vi lämnat duckar.

Carl har rätt i att vi försöker få fram en poäng! Poängen är att vi behöver utveckling, inte avveckling, av förutsättningar för att verka och bo i skärgården. Oavsett var i Värmdö man bor måste förutsättningarna för en fungerande vardag bli bättre. Då duger det inte att bara se till detaljerna, man måste förstå helheten och konsekvenserna av de beslut som fattas. Omorganisationen som föreslås, där personalen dessutom riktat misstroende mot VD och styrelse, försämrar villkoren ute på öarna och förutsättningarna för en levande skärgård. De Värmdöpolitiker som sitter i stiftelsens styrelse behöver göra allt de kan för att omorganisationen inte ska bli av. 

Carl har även rätt när han säger att beslut om delegationsordningen, som bland annat ger VD rätt att besluta över sin fältorganisation, togs tidigare och med dåvarande representanter. Det beslutet är bra och så brukar det vara. Men när besluten innebär att organisationen ändrar inriktning och verksamheten ändras i grunden då måste styrelsen rycka in och ta ansvar. Man kan inte ducka och luta sig mot en delegationsordning.

Skärgårdspartiet vill att Värmdö ska bli en bättre plats att leva på, oavsett var i kommunen man bor. Vi behöver inte heller ta hänsyn till politik som förs av något moderparti vare sig på riks- eller regionplanet, utan kan fokusera enbart på Värmdö. 

Vi avser efter valet att inta en aktiv vågmästarroll där vi kan samarbeta med alla partier som vill utveckla vår vackra kommun i en positivare riktning.

Fredrik Zetterberg
Skärgårdspartiet

 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x