Debatt Publicerad 10:58, 14 november 2022

• Miljöpartiet i Nacka svarar på kritiken om överenskommelsen med Alliansen

Replik på ­insändaren ”Ni har förlorat min respekt, MP”.

Bästa Tuija, det är med sorg vi konstaterar att vi ­förlorat din respekt.

Samtidigt undrar vi: Har vi någonsin haft den? Ty upprördheten bland andra partiers väljare — och politiker — har varit stor efter att vi gjort precis det vi faktiskt sa att vi skulle göra innan ­valet: Söka samarbeten där vi fick igenom så mycket som möjligt av den politik vi gått till val på, med den röda linjen att varken aktivt eller passivt ge utrymme åt SD.

Miljöpartiet gick till val med politik för ett Nacka som är en del av lösningen för ett hållbart samhälle. Där finns frågor som skydd av natur (i hela Nacka), ett genomgående arbete för klimat inom alla områden, hållbar stadsplanering och transporter samt minskad klimatpåverkan från ­maten.

Ingenstans har vi haft med en elvaspelarplan på Sicklavallen som ­varken konkret förslag eller ­löfte, till skillnad från andra partier. Att riva upp ett ­sådant beslut skulle dess­utom kräva samverkan och stöd av SD, något som är helt otänkbart för oss.

Den som ville ha ett ­parti som vid varje förhandlingsbord tar strid för miljö och klimat och röst­ade på oss har fått ­precis det.

Vi står inför en klimat­kris och den nya regeringen är beroende av stöd från klimatförnekarna SD. Det är fyra avgörande år som ligger framför oss där kommunerna måste göra mer, när det nu helt saknas ledarskap från regeringen.

Mot den bakgrunden, och med vårt valprogram som facit, är vi stolta över den överenskommelse om begränsad samverkan som gjorts och ser fram emot att följa Nackas arbete för att vara en del av lösningen på klimatutmaningen och lämna över ett existerande samhället till kommande generationer.

Desha Svenneborg, MP
Språkrör MP i Nacka

Lisskulla Zayane, MP
Gruppledare MP i Nacka 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x