SD: "V har en naiv inställning till grov kriminalitet"

FOTO: MOSTPHOTOS
Debatt Publicerad 10:59, 14 augusti 2022

• "Vi är självklart för ett förebyggande arbete, men man måste våga se saker för vad de är", skriver SD i Nacka i ett debattsvar

Svar på debattartikeln ”Hårdare tag är inte lösningen” av Vänsterpartiet i Nacka.
Det brutala våldet, som nu även nått Nacka, har tillkommit parallellt med ökade satsningar på integration, fritidsgårdar och jämlikhetsarbete. Men Vänsterpartiet, tillsammans med stora delar av det politiskt korrekta etablissemanget, verkar fortfarande tro att deras redan beprövade och misslyckade linje kan stoppa kriminaliteten, det är naivt.

Historiskt sett borde de generationer som var unga på 50- och 60-talen, med vänsterns logik, ha varit mer kriminella eftersom det inte fanns fritidsgårdar och bidragen var lägre. Men då var uppfattningen att man var personligen ansvarig för sina handlingar. Brott skulle bestraffas enligt lag, utan bortförklaringar. Gängkriminalitet, gruppvåldtäkter och förnedringsrån var i praktiken okända. Dessa gissel för samhället har kommit med senare tiders utanförskap som även Vänsterpartiet står högst ansvarigt för.

Däremot har nolltolerans varit effektivt mot brottslingar. I USA har brottsligheten minskat kraftigt i takt med att fängelsepopulationen har ökat. I 90-talets New York minskade brottsligheten radikalt. Nolltoleransen och stor polisnärvaro var nyckeln. 

Straffskärpningar har även gett positiv effekt i europeiska länder. Utöver statistiken står det sunda förnuftet på vår sida: konsekvenser påverkar beteende och personer som blir fängslade eller utvisade kan inte fortsätta förstöra livet för oss andra.
Varje normal människa som läser detta förstår att man inte börjar skjuta eller förnedringsråna för att man upplever att man har ont om pengar eller för att det har gått dåligt i skolan. Däremot blir sådana företeelser en konsekvens av ett samhälle som har tappat kontrollen och där folket har förlorat sin sammanhållning.

I väntan på en ny regering med sverigedemokratisk politik som ger Sverige rätt verktyg för att tackla den nya, grova, mångkulturella brottsligheten, vill vi stödja polisens arbete i Nacka med kommunala ordningsvakter och kameror. 
Vi är självklart för ett förebyggande arbete, men man måste våga se saker för vad de är.

Esa Örmä, SD
gruppledare för SD Nacka
Leonid Yurkovskiy, SD
ordförande för SD Nacka


 
Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Testa NVP Plus - 60 dagar för 60 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x