"Tomma löften från S — inga lösningar"

Deshira Flankör, M. FOTO: JENNY FREJING
Debatt Publicerad 13:06, 02 februari 2021

• "Det är  viktigt att vi sätter fingret på problemen för att vi ska kunna göra någonting åt dem", skriver Deshira Flankör, M, i ett svar till Carl Kangas

Det är enkelt att vara opposition om man inte presenterar lösningar, men är det verkligen ansvarsfullt? I förra veckans nummer av NVP tar oppositionsrådet Carl Kangas på sig tolkningsrätten till en insändare som jag nyligen skrev. Det var högst oväntat att oppositionsrådet skulle svara på något som inte var riktat vare sig till honom eller Socialdemokraterna.

Till skillnad från vad oppositionsrådet ger sken av, genom ännu en artikel fylld av personangrepp, handlade min insändare om självrannsakande resonemang om några av Värmdös största utmaningar och ett ansvar vi inte kan bortse ifrån. Om ändå oppositionsrådet hade haft svar på dessa utmaningar, men icke, inte ett ord om det.

I min tidigare insändare lyfte jag historiken kring nödvändiga politiska beslut som har uteblivit och som dessvärre kommer igen. 

Jag lyfte inte några positiva exempel från de gångna fyra åren även om de är många, som exempelvis totalrenoveringen av Ekedalsskolan, etableringen av Internationella Engelska skolan, försäljningen och därmed renoveringen av konstnärshusen, saneringen och ombyggnationen av Kattholmen, etableringen av Ekobackens återvinningscentral, antagandet av detaljplanen i Stavsnäs och den kilometerlånga utbyggnaden av vatten och avlopp.

Efter fyra år i min roll ser jag fortfarande många utmaningar som jag ser fram emot att lösa tillsammans med mina ansvarsfulla politiska kollegor. 

Värmdö står inför utmaningar som beror på opåverkbara omvärldsfaktorer men också faktorer som vi hade kunnat lösa, vilka jag kallade för gamla surdegar. Det handlar om ärenden som jonglerats fram och tillbaka på grund av ideologiska skygglappar. 

Oavsett hur opinionen ser ut förblir tomma skolplatser tomma om inte något radikalt händer som attraherar elever så att platserna fylls, för att nämna ett exempel. 

Det är därför viktigt att vi är medvetna och sätter fingret på problemen för att vi ska kunna göra någonting åt dem. Jag kan dessvärre inte läsa mig till några lösningar i Socialdemokraternas svar utan bara personangrepp och svepande kritik utan vare sig ramar eller mål. Likt sina två senaste års budgetförslag innehåller Socialdemokraternas artikel tomma löften utan finansiering. 

Deshira Flankör, M
Kommunstyrelsens ordförande 


 
Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Testa NVP Plus - 90 dagar för 90 kronor

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x