”Stoppa den Värmdöfientliga omorganisationen”

FOTO: JENNY FREJING
Debatt Publicerad 11:50, 25 juni 2022

• Skärgårdspartiet oroas över konsekvenserna för Värmdös övärld när Skärgårdsstiftelsen omorganiseras

Skärgårdsstiftel-sens omorganisation riskerar att leda till sämre service och villkor och på sikt även till att själva existensen av Skärgårdsstiftelsen hotas. 

I dag bidrar Skärgårdsstiftelsen till utveckling och arbeten i skärgården, men om jobben på öarna tas bort så kommer det till slut att ifrågasättas varför skattebetalarnas pengar ska gå till att förvalta fastigheter i skärgården. 

De borde ha Värmdöbornas bästa för ögonen, men är nu istället ansvariga för den nedmontering som föreslås. 

Då kan stiftelsen läggas ner och tillgångarna spridas för vinden, vilket vore en katastrof för Värmdös skärgård som en plats tillgänglig för alla.

I styrelsen för Skärgårdsstiftelsen sitter Carl Kangas, S, som andre vice ordförande. Marie Bladholm, M, Amie Kronblad, L, och Anders Bergman, L, är andra Värmdöpolitiker som har poster i styrelsen. 

De borde ha Värmdöbornas bästa för ögonen, men är nu istället ansvariga för den nedmontering som föreslås. 

I Värmdö har den sittande majoriteten, styrd av Moderaterna tillsammans med liberaler, center-partister, kristdemokrater och miljöpartister, under den senaste mandat-perioden kommit med flera skärgårdsfientliga förslag, bland annat om att lägga ner högstadierna på ö-skolorna. 

De har kritiserats hårt av Socialdemokraterna, men när allt kommer till kritan så verkar S vurmande om skärgårdsborna handla mer om att fiska röster än att verkligen bry sig om deras framtid. 

Det är tragiskt att dessa partier nu går arm i arm för att försämra förutsättningarna för Värmdös skärgård att vara en levande plats året om.

För Skärgårdspartiet är det en självklarhet att verksamheten ute på öarna ska utgå ifrån de platser där arbetet utförs. 

Vi vill se förbättrade förutsättningar för en levande skärgård, inte försämringar och nedmonteringar. 

Dags för de ansvariga Värmdöpolitikerna att sätta ner foten och stoppa den föreslagna omorganisationen — den är Värmdöfientlig!

Fredrik Zetterberg, Kenneth Ehrnstedt, Anders Gullander, Kerstin Öhman Moberg, Lena Bengtsson
Skärgårdspartiet


 
Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Testa NVP Plus - 1 månad för 1 krona

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x