Debatt Publicerad 10:58, 18 juni 2022

• ”Vänsterpartiet har väldigt tydligt ett innerstadsperspektiv”, skriver C

För ett par veckor sedan skrev Vänsterpartiet om sjötrafiken och tillgängligheten i skärgården, något vi är väldigt glada för att de nu intresserar sig för. Centerpartiet har länge arbetat för att utveckla skärgårdstrafiken och vill göra det enklare att bo och verka i skärgården året om. 

Vänsterpartiet har väldigt tydligt ett innerstadsperspektiv, de verkar ha glömt bort de som faktiskt bor i skärgården och deras förslag gynnar endast turister. Utan de fastboende kan skärgården inte leva och utvecklas, det kommer inte finnas något för turisterna att åka till.

Det betyder inte att vi inte vill öka möjligheten för fler att ta sig ut till skärgården, tvärt om. Men för att öka besöken i skärgården krävs mer, vi vill därför se en förlängning av besökssäsongen vilket ger fler härliga upplevelser och är bra för jobben och företagen på öarna.För att få en ordentlig förlängning av besökssäsongen krävs det en långsiktig och genomtänkt politik som samarbetar med kommunerna och det lokala näringslivet. 

Centerpartiet är det parti som på alvar har satsat på sjötrafiken i Stockholmsregionen. Vi vill ha mer sjötrafik som knyter samman hela vår region, kommun med kommun, hem till arbetsplats, skola och fritidsaktiviteter.

Vänsterpartiet försöker insinuera att stora sjötrafikutredningen skulle ha syftat till att försämra och minska skärgårdstrafiken. Det stämmer inte alls. Utredningens syfte och förslag har hela tiden utgått från hur trafiken bättre ska kunna stötta levande skärgårdssamhällen året om, inte bara när solen skiner och sommargästerna flockas på kajerna. 

Stockholms skärgård behöver inte enkla rubriker, den behöver en långsiktig och genomtänkt politik. Den politiken som på riktigt gynnar skärgården har Centerpartiet.

Gustav Hemming, C 
Skärgårdsregionråd 

Michaela Haga, C
Ordförande i sjötrafikberedningen 


 
Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Sommarkampanj på NVP Plus - 90:- för 90 dagar

Senaste nytt om Nacka och Värmdö
Sajt, app och e-tidning
Se erbjudandet här
x